Visättra sportcenter

Det är kallt, det är rätt så mysigt där nere, meeeen det är kallt. Så nu gick vi hem för en kisspaus och bytte kläder, lite varmare kläder kanske. Jag trodde att det var varmt med det är fan vinter ute!
Men i alla fall så har vi ätit jäääättegod mat, lyssnat till rätt så bra band och kollat på allt möjligt. Det finns ju som sagt lite mer att göra här än i Junsele, men nu ska jag inte sitta vid datorn utan jag ska vara med min vän och ta vara på den sista kvällen här borta!



- outfit

Lås På Västerbron

Kärlekslås är en gammal österländsk tradition, som innebär att ett brudpar sätter fast ett hänglås med sina initialer vid en bro och slänger sedan nyckeln i vattnet. På vissa platser låser paren två hänglås i varandra. Enligt legenden varar genom denna akt kärleken för evigt.

"-Ett löfte och ett fastkedjat hänglås med bortkastade nycklar. Så ser en modern besvärjelse för evig kärlek ut. Åtminstone om man frågar förälskade par som fäster lås på kända platser."




Sista April

Den sista april 2011. Jag missar Junseles fotbollsmatch imorgon, något jag ville se faktiskt. Men jag vet inte om det är något att se. Ingen kan väl ha missat allt snack om att att Junsele ha förfalskat kontrakten med sina spelare? I alla fall så vart det snack om att den här matchen skulle bli framflyttad och så. en nu när den inte blev det så får inte de bra spelarna spela, utan dom har tagit in spelare i min lillebrorsas ålder. Riktigt pinsamt, man får väl hoppas på att det inte blir tvåsiffrigt.
Men i alla fall så kan ni inte bara gissa vad jag och Ronja ska göra imorgon, eller idag klockan är ju över tolv. Men i alla fall så när vi gick över västerbron idag så när vi hade kommit ungefär till mitten av bron så hade några (eller inte några, utan några hundra) kärlekspar satt ett hänglås med deras namn på och sedan slängt nyckeln i vattnet nedanför bron. Det ska jag och Ronja också göra imorgon, vi ska hänga ett stoooort hänglås på bron där med våra namn på, sen ska vi kasta båda nycklarna i vattnet!



bild från västerbron idag

En dag i Stockholm

Vi började dagen med att åka ut till Globen och äta lunch, sen när vi satt där så såg vi skyview på Globen. Lite småsugna på att testa var vi allt, till sist så gjorde vi det. Trots att jag är så fruktansvärt höjdrädd så gjorde jag det!
Pluspoäng till mig själv där.. haha

 

Det är inte alla som vart högst upp på Globen inte!

Vi fortsatte dagen in mot stan där vi hadladlade lite smått, vi kollade mest runt och så.

 

 

 

Inte nog med det, efter vi hade vart på stan så for vi ut mot Västerbron. Vi gick över hela och man kan ju säga att man fick en aning sommarkänsla när man gick där.. båtar kom förbifarande, träden var gröna, det var varmt och allt bara var helt perfa.

 

 

Och nu har vi vart hemma ett tag så nu ska vi gå och handla sen ska vi till Ronjas pappa och äta middag. Sen ska vi bara vara hemma och slappa för jag är gaaaanska så utsliten så myckets som vi har gått idag men dessvärre verkar inte Ronja vara lika utsliten.. haha


pinit pinsamt

Vi försov oss lite.. För det första så somnade vi ifrån allt. Kvart i 5 vaknar jag av att Ronja kliver upp och släcker alla lampor, stänger tvn och datorn. Vi hade ställt alarm på klockan 9 och nu vaknade vi halv 12. Men dagen finns ju fortfarande kvar. Idag ska vi åka in till stan och så tror jag, bara mysa. För det är jätte fin väder, solen lyser & det är varmt.
Allt är precis som jag vill ha det, så nu ska jag kliva upp och klä på mig och göra mig i ordning sen ska vi dra till tåget!


gröna ängar

Skulle egentligen vara framme klockan 15.30 men nu har jag inte ens vart i Uppsala.. tåget är gaaaanska så försenat.
Och jag satt bredvid världens surgubbe ända till Gävle och när han klivit av så la jag upp benen på sätet bredvid och vad händer inte då? Jo, världens suraste gubbe x100000 kommer in. Men han var bara här och lämnade sin väska sen stack han, så han har jag inte sett något mer av. Och det sitter ett helt dagis runt om mig, eller kanske inte dagis det är barn mellan 8-13 år som ska på träningsläger tydligen och man kan ju säga att de är inte världens bästa på att hålla tyst. Jag tror inte att de suttit tyst & still en sekund. Men det kanske inte är barnen man ska klaga på, deras mammor är värre. De har suttit och snackad skit om precis allt, och sen tog de om det en gång till. Och när jag ändå är igång med klagandet så kan jag väl säga att jag hatar tåg. Varenda gång jag har åkt tåg så har det blivit försenat, eller en gång när jag gick i femman då var det inte försenat. Jag skulle till Göteborg och tåget var så förtidigt så att vi höll på att hamna i Malmö istället. Och det var ju inte heller så bra, man kanske ska sluta klaga då. Men det är inte så himla lätt. Tåget är försenat som fan, dom flesta skulle resa vidare och har missat deras tåg, flyg och sånt. Tåget står still för tillfället och att komma fram i tid kan vi ju bara drömma om, alla klagar och har panik.

"Hjälp, jag missar mitt flyg"
"Jag missar mitt tåg"
"Jag hinner inte handla"
"Mamma väntar"

Vilka problem vi kan ha, antagligen så gör de så gott de kan, jag tror inte att det gör det bara för att jävlas. Så kan dom inte bara klaga? Det blir inte bättre, och jag vet att jag sitter och klagar nu. Men jag skriver ju i alla fall och klagar, haha till skillnad från dom. Dom flesta här på tåget springer runt och letar någon de kan få information av, de sitter och halvgrinar i deras telefoner, de barn som inte fått talförmåga en skriker antagligen för att det är varmt och äckligt. Men det är bara att gilla läget.
Nu ska jag stänga ner datorn och lägga mig och sova en stund, i hopp om att tiden ska ticka lite fortare. Ronja ringde nyss, vi skulle handla mat innan vi for på hennes skola men nu blir det lite fel i tidsschemat så hon handlar mat, jag springer mot nästa tåg och möter henne där sen äter vi på tåget och sen kliver vi av och rullar vidare mot hennes skola för en trevlig kväll!


kolla bara vad grönt det är häär... *avundsjuk*

Stockholm C

Sitter på tåget nu.. Det kändes riktigt tungt att kliva upp imorse, men samtidigt har jag ju något kul att se fram emot så då gick det lite lättare att kliva upp. Mamma lämnade mig vid bussen i Junsele imorse sen dess har jag klarat mig själv, jag bytte buss i Sollefteå och fortsatte min resa mot Sundsvall och där bytte jag till tåg. Helt otroligt att jag klarar det själv. Visserligen har jag rest själv förut men jag har inte bytt såhär mycket..
Jag vill vara framme nu, men är bara i Söderhamn än så det är ju en bit kvar.
Men jag mår illa, riktigt illa nu så om gud vill vara på min sida så kan han ju snabba på tåget lite. Jag vill kliva av nu, det är kul att resa men idag är det fan tungt.




Let's go!

Åhhhhh, jag är glad nu! Allt känns underbart, livet leker. "Så nu ska jag leva livet, jag leva livet", eller nått sånt, ni vet den där gamla schlagerlåten..


Love yourself

Jag trodde inte att jag skulle få, men jag fick.
Jag trodde att jag skulle bli glad, men jag blev gladare.
Jag trodde du var bäst, men du var bättre.
JAG ÄLSKAR MITT LIV!

Utöver detta, så kan jag väl säga att jag är glad. Så glad som man bara kan bli, nu ska jag packa klart sen ska jag duscha sen blir det raka spåret till sängen. Jag ska upp tidigt imorgon, runt 7. Men det är värt det, det är värt mer en så och du är fan värt med en allt i världen!


Ordet är nej

Det är inte ofta jag är såhäääääääääääääär glad! Men nu är jag det, men samtidigt har jag en lite konstig känsla inom mig. Jag vet att allting kan förstöras av ett ord, men som sagt vi får hoppas på det bästa nu. Isåfall kommer det här lovet bli så lugnt det bästa på många, många år!
Jag har inte gjort något speciellt men jag har bara den känslan att det har vart så grymt bra, och om mina planer går vägen nu så kommer jag gråta av lycka.




Feelings for the summer

Ja, jag har försökt göra bloggen lite somrigare. Det känns inte som om jag lyckades, men den ser ju i alla fall lite annorlunda ut. För tro det eller ej, jag längtar till sommaren. Annars brukar jag vara en sådan person som gillar regn och kalla vinterdagar men nu vill jag ha sommar och Stockholm! Tänk er en varm sommardag och bada eller bara gå runt och kolla inne i Stockholm,  jag tror inte att jag kan komma på något mysigare just nu.
Tro det eller ej igen, men jag älskar Stockholm. Det är en av mina favoritstäder, jag gillar stora städer med mycket trafik, mycket människor och dessutom så finns det så himla mycket att göra i Stockholm också. Det är inte riktigt som hemma, en grå trist by på knappt 1000 invånare. Det är inte riktigt min stil, stadsliv skulle sitta lite mer fint om man säger så.. haha



Taio Cruz - Higher ft. Kylie Minogue, snacka om att detta kommer bli en riktig sommarplåga


vilken dag

Idag har jag städat, bakat och solat. Sola i blåsten när solen gått i moln är inte det roligaste, men i alla fall när jag gjort allt hemma så mycket att jag ledsnat så for jag in och tränade. Det känns som om jag kommer att ha träningsvärk i armarna imorgon.. men det gillar jag! Då känns det som om man har gjort någonting i alla fall och inte bara legat hemma framför tvn. När jag kom hem igen så lagade jag mat till familjen som var av den mycket exklusiva sorten, korv och makaroner. Men det blir ju mycket sånt när papi är hemma för att eftersom att han är borta så mycket så påstår (jag tror nog att han gör det i smyg..) han att älskar korv och makaroner för han äter bara på resturang, säger han ja.. Vem som helst skulle ju byta liv med han bara för att få äta på resturang varje dag.
Men nu ska jag gå ut med lillebror och sen ska vi väl antagligen och gå in och smaka på min kaka som jag bakade idag. Vet inte hur den smakar eller så, för jag var sugen på något gott så då googlade jag på något gott på google. Och efter en hel dels letande så kom jag fram till ett helt okänt recept utan bild och så, så den körde jag på! Men om vi säger så här, är inte kakan god så var i alla fall smeten god!




Lillebror


s t o c k h o l m

Jag tog en riktig sovmorgon idag, eller en sovmorgon utan att sova. Jag har i princip legat i sängen till nu. Men så bestämde jag mig för att gå ut ett tag så jag klädde på mig och så men det var inte direkt det varmaste vädret idag, det är sol men det blåser. Så jag skulle gå in och klä på mig mer och sen hamnade jag här istället. Men jag hade en fundering på att fara på bageriet med Filip men han dissade mina planer och drog ut på egen hand istället. Så nu sitter jag här ensam i kylan, nej haha
Jag har ju min katt. Men eftersom att det inte blev nått fika med Filip så blir det väl antagligen träning ikväll eller ikväll och ikväll, runt 4.



jag vill ha sommar nu!


-

Ojojjjjj, jag kollade igenom alla brev jag sparat. Jag kan ju lugnt säga att jag skrattat.. Man var ganska töntig när man var mindre. Men det är ju i alla fall roligt att läsa igenom nu när man är några år äldre!
HAHAHAHAHAHAHAH


För några år sedan



as if..

Fan att det ska vara så dyrt att resa.. Jag kan lugnt säga att jag funderar starkt på att investera mina sista hundringar i en resa. Och inte vart som helst heller, jag funderar nämligen på att slå två flugor i en smäll. Visserligen blir jag förmodligen pank sen men det skulle vara så jävla mycket värt det! Men jag tänker inte avslöja för mycket, ni får väl antagligen veta mer sen.
I alla fall har vädret vart bra idag, men inte på topp eller jo kanske, men det har i alla fall inte vart molnfritt som igår.



teperaturen går åt rätt håll i alla fall


det är tuffa tider nu

Ja, nu har Ronja vart och sagt hejdå och åkt hem. Det är väl inte direkt sånna här dagar man längtar efter, dagar som börjar med att Ronja åker hem. Så jag vet inte riktigt vad jag ska göra idag nu när Ronja åkt hem. Men som sagt så hade vi väl lika kul som vanligt igår förutom att våra planer sprack räääätt så rejält. Dessutom gick planerna rent åt helvete när gatulamporna släcktes vid 23.00 dom ska släckas 24.00!
Men nu är det nästan bara 2 månader tills hon kommer nästa gång och ungefär 1 månad tills vi träffas nästa gång. Det är ju som sagt ett tag, men vi får väl ha endel skypefester då.. haha. Nej, men om jag ska vara helt ärlig så vet jag faktiskt inte riktigt vad jag ska göra av dagen, synd att det är så fint väder annar hade jag bara kunnat lega inne och kollat på Eva & Adam men nu när det är fint väder så måste man ju vara ute lite också så jag kan väl gå ut och lägga mig och spela spel på mobilen, haha jag känner mig såååå social! 



Bild från fredagen, lite stolt är man kanske för att det fastnade på bild men den skulle ha knäppt lite tidigare så skulle ni se hur högt upp jag var!


the last time

Vädret kan man ju i alla fall inte klaga på idag, soligt och det blev en massa mys. Men nu ska jag snart slita mig från datorn för att gå ut och möta upp min vän Ronja och vara med henne några timmar för hon åker hem imorgon och det är något som jag inte gillar. Sen ska jag hämta hem min gitarr också som Fredrik har lånat och så, så för många så kanske dagen redan är slut men inte min. Men jag hade önskat det för jag är gaaanska trött, men nu ska jag ut och röra på fläsket!





tredje dagen

Fan vad jag känner mig äcklig.. jag duschade igår faktiskt men sen dess har det ju som sagt hänt en del. Jag har inte ens klätt på mig idag, men jag ska nog allt ta en dusch om en timme eller så.
Som sagt så tältade jag inatt och dum som vi var så började vi inte sätta upp tältet förs runt halv 11 då det var gaaanska så mörkt. När vi väl började så tyckte vi att det saknades något, tältet var liksom så platt.. vi hade glömt tältpinnarna men som tur var så skjutsade kusin oss hem till Julle och hämtade dom.
Nu på morgonen åt vi frukost ute i solen och sen har vi bara legat och stekt, men sen kände de för att dra hem för en dusch men som sagt så kommer dom tillbaka till middagstid och äter och sen blir det sista kvällen med Ronja.


happy easter

Det var riktigt länge sedan hag var på såhär bra humör. Jag hade sktikul igår, och det bästa är att det kommer en till kväll ikväll ;) Vädret är på topp, det är riktigt varmt.
Ja, det går liksom inte att hitta något negativt i detta just nu, jag har lov en vecka till och bara det gör ju att mitt humör blir ännu mer på topp. Men Ronja åker tillbaka till Stockholm på måndag så det är väl inte så bra men då får jag väl se till att vara med henne så mycket som möjligt nu då de sista dagarna!


it's today

it's sun babe, it's sun so let's have some fun



I said, here I come!


Makes me work a little bit harder



japansk mardröm

Känner mig lite smått irriterad, men det ska väl inte vara något som hindrar mig från att ha roligt. Igår var jag ju som sagt ledig och spenderade dagen med Ronja och när skolan hade slutat så kom Julia och Filip också. Vi kollade på en japansk skräckfilm också, vi skulle ladda hem paranormal activity 2, men det blev någon paranormal activity 2, tokyo night. Det var i princip en exakt kopia på ettan, eller ja handlingen var densamma men det utspelade sig i Japan och det handlade om 2 syskon och inte ett par. Sen gick man ju inte miste om att den var på Japanska också. Senare igårkväll så var jag och Ronja ute och härjade på byn och vi frös rätt så himla rejält. 8 grader är faktiskt inte så varmt som det låter.
Men jag måste ju faktiskt säga att det vore roligt om "mr. tilda svarar aldrig i telefonen och jag svarar alltid" kunda svara i telefonen någon gång.


Easter

Jag har lämnat in mina engelskaböcker, 1 inlämningsuppgift kvar i biologi, i princip klar med matten, 1 kapitel kvar i hemkunskapen, 1 uppgift kvar i bilden och lite till.. efter lovet är det dessutom maj. Det känns att det börjar lida mot sitt slut nu. Dessutom har jag påsklov nu! Jag fuskade lite, vi går egentligen imorgon också innan vi får lov men eftersom att vi inte skulle göra nått speciellt så och Ronja är här så kunde jag lika gärna vara ledig. Egentligen nu när jag tänker efter så kunde jag lika gärna vart ledig idag också och bara gjort proven på morgonen, men skit samma jag har i alla fall påsklov nu.
Sen har jag hört lite heta rykten om att vissa till och med går på torsdag, men i alla fall så vill jag bara åter igen säga att jag har lov nu och framför allt så har jag sovmorgon.



- Jag tänkte bara att du kanske skulle bli glad om jag lägger upp den här bilden på dig frun.


c'est la vie

Det här har vart den bästa dagen på länge.
Jag har tydligen fått sommarjobb, jag har blivit preliminärt intagen på alla skolor jag sökt och historiaprovet var lätt som en plätt, franskaprovet gick hur bra som hellst. Dessutom har jag tränat och ätit glass med Lina efter skolan idag. Och som sagt går skolan bra, går jag bra. Man kan väl helt enkelt säga så här, skolan styr mitt liv!


you are not alone

Äntligen har jag fått spenderat en kväll med Ronja, det var länge sedan nu. Och som vanligt hade vi roligt. Men hon klagade på vädret här upp, för ner över gick man minsann redan i shorts! Det var så kallt här uppe så hon höll på att frysa ihjäl, jag kan hålla med lite i alla fall för det blåser spik. Men det är ju tur att man är en tvättäkta norrlänning, hehe
Borde fortsätta med plugget, historiaprov imorgon tror inte att det kommer att gå så bra. Men ändå känns det som att det inte kommer att gå allt för dåligt, men det är oftast då det kommer gå dåligt för mig.. Som idag på franskaprovet, det gick åt HELVETE! Jag tappade alla verb, allting rann av min skalle. Jag koncentrerade mig på allt annat en provet, helt ärligt jag höll på att börja grina för att det gick så dåligt. Men som tur var så kunde jag får gör klart det imorgon, direkt efter att jag haft 2 timmars historiaprov. Men sen är jag klar med exakt ALLT inför lovet, jag har aldrig vart med om något härligare. Eftersom att jag har i princip släppt allt vad som gäller skolan nu så, jag har liksom gett upp. Betygen verkar inte förändras vad jag än gör, så varför plugga liksom. Dessutom är jag så sjukt jävla skolless att jag nästan börjar grina varje morgon klockan ringer. Varje gång jag öppnar en skolbok och ska plugga tänker jag vilket jävla skämt jag är som inte ens kan det här och jag ger upp.. varje gång jag sitter vid ett prov så kan jag nästan också börja grina för att jag inte kan någonting och jag ångrar att jag inte pluggade. När jag kommer hem skriker jag på allt och alla för att skolan gjort mig på dåligt humör. Min familj klagar på migg för att jag är på dåligt humör, men nu vet ni, allt är skolans fel. Ändras någon av rutinerna i min vardag bryter jag ihop, råkar jag stöta till armen när jag går ut genom dörren så backar jag och stöter till den andra också så att det är blir jämt, sitta still och vara tyst en längre tid blir jag galen av, när folk tar i mig är det värsta jag vet, att sitta med en tom blick och stirra in i väggen är min hobby. Så nu kommer frågan, vad fan är det för fel på mig?
Jag funderar även på att ta ledigt på onsdag då vi ändå inte ska göra något speciellt, så jag kan spendera mer tid med Ronja och slippa skolan. Får jag inte ledigt så är jag dödssjuk. Jag tänker inte gå på skolan på onsdag, jag har bestämt det, så är det, punkt slut!

- a wonderful evening with a wonderful friend


allt på G.

Ronja på ingång!

Tar en paus från pluggandet och möter upp Ronja.


ronja anländer

En dag som denna kan man faktiskt tro att jag bara legat inne, men icke sa nicke! Med tanke på att jag gick och la mig runt klockan 2 så tycker jag att jag slog upp mina ögon rätt så tidigt. 10 över 8 kollade jag på klockan. Sedan tog jag mig faktiskt en cykeltur i blåsvädret, jag cyklade bort till badplatsen och parkerade cykeln. Jag kände mig som en liten enstöring när jag kröp bakom bryggorna som de tagit upp för vintern och satte mig där för att undvika blåsten. Men det var skönt att bara sitta där och lyssna på musik trots all blåst. Efter att jag suttit däroch mina tankar flödat runt ett tag så cyklade jag hem igen, fast denna gång var det motvind. Så det tog väl kanske en kvart att cykla dit och en halvtimme hem.
Men det var det värt, det fick bli dagens träning. Sen så kom jag hem och bäddade sängen och gick ner med all tvätt. Sedan satte jag mig med plugget, franska & historia. Inte direkt mina ämnen, men som sagt är jag alttid ute i sista minuten när det gäller plugg och då gör jag inte direkt som alla andra skulle ha gjort, råpluggat utan jag kollar lite i boken och hoppas på det bästa. Sedan när jag får tillbaka provet och är missnöjd så blir jag förbannad på mig själv. Jag tycker att det är konstigt att jag pluggar så extremt lite med tanke på hur höga krav jag har på mig själv då jag inte ens är nöjd med ett mvg.
Men nu ska jag nog fortsätta kvällen framför skolböckerna och tv:n.
Btw, imorgon kommer min Ronja! Vi har inte träffats sen jullovet. Visserligen har det blivit endel skypefester men det är ändå inte samma sak som att prata med varandra i telefonen men i alla fall lugnt bättre en telefonen!


en dag som denna



scary

Ibland kan jag stöta på en död fågel på gården som någon katt har tagit men fan inte ett helt skelett. Jag trodde först att det var en gren av ett träd eller något men när jag kollade närmare så såg jag att det var ett fågelskelett?! Eller är det jag som är dum? det ser i alla fall ut som ett sådant
Så jag sprang in och hämtade kameran för att fotografera det och det såg äckligare ut på bild ju.
Lite läskigt faktiskt..


finbesök

Nu var det länge sedan jag fick sovmorgon, så det var riktigt skönt att inte hör alarmet ljuda imorse. Men sedan var det bara upp för då kom kusin och ville spela fotboll. Så det var väl bara att gå ut och visa sina bolltalanger. Eftersom att våren är här nu så gick vi och tog fram cyklarna också, men det blev ingen cykeltur.
Sen var det våffelslalom i backen också så vi for och kikade på det ett tag, haha jag kom ihåg när jag, Felicia och Matilda också tävlade. Det gick ju som det gick, men utklädningen vann vi i alla fall! Så vi kom inte helt sist ;)




filmtips

Tämkte bara avsluta kvällen så här med lite filmtips, och enligt mig är detta en av världshistoriens bästa filmer. Såg den här i Umeå för ett tag sen och blev helt kär. Den var helt underbar, jag tror inte att det går att säga mer en så om filmen. Så nu tänker jag avsluta min kväll efter att ha kommit hem från kvällens äventy, kollat på tv och lirat boll med stora lillebror. Jag förstår inte varför jag är så himla trött nu för tiden, efter klockan 7 måste jag kämpa för att hålla ögonen öppna. Jag sover en liten stund när jag kommit hem från skolan, och jag sover till halv 8 istället för 7 när jag ska på skolan. Bara för att jag är så himla trött, men som straff så får jag stressa ordentligt istället. Men det går inte, det är nästan så att jag måste hålla upp ögonen med fingrarna för att hålla mig vaken. Och varför jag sitter här nu och skriver när jag egentligen bara skulle gå på toa innan jag gick och la mig behöver ni inte fråga mig om.





invite

Vad är det för jäkla skitregel de kommit på när det gäller spotify, allt ska då fan kosta nu för tiden. Vi som har gratis abonnemang alltså vi som inte har spotify premium kommer bara att kunna lyssna på spotify 10 timmar i månaden och högst lyssna 5 gånger på samma låt. Allt ska då bara handla om pengar hela tiden, spelar ingen roll vad det gäller.
Men skit samma, youtube finns ju i alla fall kvar. Efter idrotten idag tog jag och Linis och tränade på egen hand också. Och när jag kom hem så låg ett brev på bordet i mitt namn så jag tog och öppnade det. Ehhh, det var från försvarsmakten. Sommarskola på frösön.. hehe skulle inte tro det.



Tack, men nej tack. Jag tror jag står över faktiskt..


du spelas om och om igen

Det blev som jag befarade sm-guld till Färjestad, jag höll på de andra. Men jag får väl vara glad för deras skull samtidigt som jag få lida med Skellefteå. Men i alla fall så ligger jag just nu i sängen med hörlurarna intryckt i öronen så långt det går, volymen är uppsruvad så högt det går. Jag vill inte veta av omvärlden, jag vill inte höra något av någon.



just nu så spelas denna om och om igen, igen och om på nytt.


ointressant så kul

Här sitter jag nu, för tillfället kollar jag på hockey. Och det ser ut som det blir färjestad som tar hem sm-guldet i år. Jag hade hoppats på skellefteå, men men jag antar att sånt kan man inte styra över.
Och för er alla som undrar så gick det mer en åt helvete på uppsatsen till engelskanatonella igår. Fick ju som sagt ett väldigt starkt VG+ på läs- och hör förståelsen och om jag fick ungefär likadant på uppsatsen och de muntliga testet så blev det ett MVG men annars ett VG+ som visserligen bara utspelar sig som ett ynka litet VG i betygen. Men nog pratat om detta, allt sjukner just nu. Så varför är det inte okej om betygen gör det också. Idag sa vår mattelärare att det var bara 3 mattelektioner kvar innan vi skulle gör mattenationella, jag tog mig en liten funderare och undrade om proven inte var i början av maj. Men se på fan, vi går till onsdag och då har vi tre mattelektioner. Sedan när vi kommer tillbaka från lovet så är det maj och dags för nationella. Tiden rinner iväg, för fort för mitt eget bästa. Snart är det skolavslutning, sommar lov och nyår. Innom en snar framtid sitter jag väl på ett åldersomshem och skriver här i min blogg också.
Men nu funderar jag på att ta en lång skön dusch nu och sedan sova, så nu vet nu hur det står till i mitt liv.


 


friday

Rebecca Blacks låt som jag visade förut, texten i den låten klibbar sig fast på hjärnan. Ååååhhhhh, det är fan inte kul. Dessutom kan jag väl inte påstå att det var den bästa texten i låten heller.. men hon tycker väl säkert att den är bra. Så jag får väl vara glad för hennes skull då.

"- It’s Friday, Friday
Gotta get down on Friday
Everybody’s lookin’ forward to the weekend, weekend
Friday, Friday
Gettin’ down on Friday
Everybody’s lookin’ forward to the weekend."



biblioteket

Idag är första gången på länge jag utnyttjade biblioteket, 3 böcker blev det. 2 stycken på engelska och 1 bok på franska. Jag har faktiskt börjat läsa en av dom engelska och den är väl rätt så bra måste jag säga.
Och på tal om engelska vi fick veta resultatet på engelskanationella, (läs- & hörförståelse) 1 poäng från MVG !? Jag dör lite smått här hemma, nästan så att jag kan börja grina, helt ärligt. Min engelskalärare sa att om jag fick MVG på nationella skulle jag få MVG i betyget, men oj så bra det gick. Visserligen har jag inte skrivit uppsatsen eller gjort den sista delen. Men som sagt, mina betyg sjunker som en sten i havet just nu. Jag trodde jag var bättre en så här, men tydligen inte. Men jag får väl se det som något positivt i alla fall, det var första året alla i hela klassen fick godkänt på nationella.
Men det är inte så lätt att bli nöjd när man förväntar sig en hel del av sig själv, lärarna ställer krav och i princip hela klassen låg på VG nu på nationella. Det är ungefär som om man känner sig som just ingenting om man inte får MVG, i alla fall jag. Helt ärligt, om jag får MVG på något skolarbete eller prov så är jag fortfarande inte nöjd. Och jag är ju inte så dum att jag inte fattar att det är något fel på mig. Vad är det för fel på mig när jag inte ens blir nöjd med ett MVG?!
Jag är inte nöjd med ett skit, idag har vart den absolut sämsta dagen på länge. Den sämsta i världshistorien. Men det ska i alla fall bli skönt att börja träna igen, det var ju som sagt några månader sen sist. Men nu är jag igång igen och jag kan med gott samvete äta och bara ligga framför teven en kväll som denna. Fast jag borde plugga, jag har franskaprov på fredag. Mitt absolut mest hatade ämne för tillfället, jag fattar ingenting. Jag kan ju bara säga att det hade vart så mycket lättare att lära sig grammatik i ett annat språk om man hade lärt sig det i svenskan först. Men vi har inte haft någon grammatik alls, vi är inne på våran fjärde svenskalärare sen sjuan. Det är knappt så att alla i klassen vet vad ett verb är eller något om tepusformer. Vi går i nionde klass och kan inte behärska svenska språket, kanske för att vi inte fått lära oss eller vad vet jag. På tisdag nästa vecka har vi prov i historia om andra världskriget, ett stort prov och boken ligger på skolan. När jag hör hur alla pratar om Josef Goebbels eller Hitler så tänekr jag bara på hur dålig jag måste vara, jag kan inte ett skit om andra värlskriget. Inte ett skit, möjligtvis att det varade mellan 1939 - 1945. Imorgon ska vi skriva uppsatsen till engelska nationella och jag känner mig inte det minsta taggad, kanske är det för all press. Jag vet att ett MVG står på spel nu, ett MVG, ett steg bättre än VG. Ett betyg som jag kommer använda för att söka in på gymnasium, ett papper som jag förmodligen inte kommer använda så mycket mer men ett papper som är ett bevis på hur duktig jag är.



- Här är böckerna jag lånade på biblioteket idag, Kiss of death, Zozo la tornade och The girlfriend.


Den omtalade

Den omtalade Rebecca Black, känd från youtube. Men inte speciellt positivt, mer känd för de negativa kommentarerna som finns under hennes youtubeklipp. Vi säger så här, jag lyssnade på låten, sen skrev jag detta och när jag sedan gick tillbaka till youtubeklippet igen stod det 92 nya kommentarer. Kommentarerna flödar in som strömmande vatten. Låten är inte det minsta i min smak, dessutom sjunger hon väl inte så bra heller, men så dåligt som komemntarerna säger att hon sjunger gör hon då inte engligt mig. Det är fan hemskt, nu kollade jag igen, det kanske har gått 1 minut sen jag kollade sist, nu är det 194 nya kommentarer sen jag gick in på youtubeklippet.



skönsång

Ni kanske har kul så och det är ju roligt att ni ställer upp at sjuga för en osynlig publik och så men jag vet inte riktigt om det skulle gå hem i längden, dom lessnar faktiskt också.


today is today

Äntligen hemma! Skulle till tandläkaren klockan 14.15 klockan 15.00 prick fick jag komma in. Jag skulle ju naturligtvis kolla käkarna igen, och det tog knappt 1 minut. Tandläkaren sa att även om käkarna har blivit "mjukare" nu så kan det ta flera månader innan smärtan försvinner. Men i alla fall så även fast jag kom dit strax efter 2 och fick sitta och vänta lite drygt 1 timme. Så kändes det som om tiden bara flög iväg. Jag tror det satt ungefär 15 personer där inne, så jag hade ju det jag gjorde kan man säga. Det satt en massa gamla tanter i kanske 70-års åldern och snackade skit om allt och alla. Dessutom satt min gamla svenskalärare där, hon sa i alla fall att hon tyckte skolan i Junsele hade blivit förjävlig, de bara byter lärare hit och dit. Och jag kunde inte annat än att hålla med, för det är faktiskt sant, vi bara byter lärare hit och dit. Men jag håller med om att skolan i Junsele blivit lite underlig den senaste tiden, numera är det dödsstraff om man tar 2 glas till maten eller om man går på tre i rad i korridoren. Känns som om vi har en ljus framtid när det gäller skolan här hörrni!

Fick veta av våran engelskalärare idag att alla i klassen hade blivit godkända på engelska i nationella, men vi har uppsatsen kvar. Den ska vi skriva på onsdag, sen har vi franska prov på fredag och so-prov på tisdag nästa vecka. PLUGGA!
Sen efter tisdag så kommer onsdag och det är sista dagen vi går i skolan innan påsklovet, sen har vi påsklov från onsdag till söndag pch en vecka till! Skönt, dessutom är sista april på slutet av lovet i år. I år har dom slagit på stort, de ha slagit ihop allt till ett! Och sen så kommer min absoluta vän på måndag, nu på måndag, om en vecka! Jag längtar ihjäl mig så jag håller på dö, vi har faktiskt bestämt idag att vi ska cykla..
Men nu ska jag gå ner och se om man får lite mat i det här huset idag, det ryktades om att det skulle bli något gott när jag frågade mamma. Sen består väl kvällen för det mesta av plugg till både franskaprov och so-prov, KUL!


Wälkom to knohult

Jag fick ett exklusivt erbjudande av min vän. Bio ikväll, klart man tackar jag. Åsa-Nisse, den såg lillebror i Umeå och han sa att den var bra, men vi har ju som sagt inte riktigt samma filmsmak. Men i alla fall så är det väl bättre en att sitta hemma, så nu ska jag börja röra mig in på byn.


c'est week-end maintenant, l'école demain

Helgen är redan borta, jag är riktigt stolt över mig själv som varit ute exak hela helgen. Nu när jag är hemma och sitter framför datorn så kom jag på vad jag egentligen borde göra, plugga franska! För vad jag vet så har vi franskaprov på fredag och är det något ämne jag verkligen behöver plugga i så är det franska, förstår faktiskt inte var mitt vg+ kommer ifrån faktiskt. Jag fattar inte ett skit, jag hatar det och jag vet inte vad jag håller på mig. Mina franskakunskaper blev till rubrik, tack googletranslate för mina franskakunskaper.
Nej, det där kunde jag redan faktiskt! Så dålig tror jag väl inte att jag är, eller egentligen jag kanske är det.



Det här är då fan inte kul! Men nu ska jag nog ta mig en snabb dusch den ska jag lägga mig i sängen ett tag..


hejsvejs

Hockeyn gick ju fett bra igår, det blev inte allsvenskan i alla fall. Men nästa år kanske, haha
Jag har varit ute i princip hela dagen och bara för en stund sen så kom jag hem och tog en låååång dusch. Det var den skönaste dusch på länge i alla fall.
Dessutom känner jag mig rätt så sliten, sliten efter att ha gjort bara ingenting. Men jag har ju i alla fall mitt godis, min dator med musik och min säng. Allt bara står och ropar på mig, så hej svejs!


my dream

Veckan har vart förjävlig, dag som natt. Måndag och tisdag så satt jag, Nellie, Lisa och Carro och försökte få klart hemkunskapsarbetet, sen var det bara hem och skriva dödens uppsats (hemkunskapsuppsat) som också skulle in i onsdags, i torsdags så hade vi musikprov, jag tror jag var klar på lite mindre en 1 minut och dessutom tror jag att det blev full pott. Igårkväll kom pappa hem från jobbet, och till skilnad från alla andra torsdagar han kommer hem från jobbet så hade han den här gången med sig en massa godis! Hur mycket som hellst, så nu när jag är hemma ensam så har jag tjuvsmakat lite.. Idag hade vi nationella i engelska, jag kan ju säga att mina engelskabetyg sjönk som en sten i havet där i alla fall. Och dagens höjdpunkt på fredagar brukar vara idrotten men idag, skulle vi köra någon barnlek?! Men det var lite kul, men det var jobbigare än vad jag trott. Indian gömma, haha!
Men nu ska jag börja göra mig i ordnign för snart kommer moster och hämtar mig sen far vi till mormor, och sen ska jag väl hem och följa hockey tror jag. Vinna eller försvinna ikväll!


Listen to me

"-Give yourself prudence and love your friends
Subway kid, rejoice of truth
In the religion of the insecure
I must be myself, respect my youth
There's nothing wrong with loving who you are
She said, cause He made you perfect, babe
So hold your head up, girl and you you'll go far
Listen to me when I say
I'm beautiful in my way
Cause God makes no mistakes."


smått



angeldon




laaagomt fin på bilden! haha


when the war is over

Idag har jag tagit en sväng och hälsat på mina kusiner och mormor & morfar. På det måste jag bara få tilläga att jag hatar alla vägar som inte är asfalterade! De blir så leriga och blöta och dessutom blir de äckliga. När de har nått den gränsen att de är äckliga blir de onödiga eftersom ingen komemr gå på dem, alla undviker dem, för vem vill att deras skor ska genomgå en totalförvandling på en tid av 0,01 sekunder. Skorna blir alltså bruna, och med det blir de förstörda. Och skoägaren kommer undvika er leriga icke asfalterade vägar för all framtid!
Så asfaltera alla vägar, fast de kan ju vara bra om man vill färga sina skor. Men då får man tyvärr inte välja färg själv, brun är det självklara valet.
Egentligen var det inte det jag skulle säga utan jag hade tänkt att berätta om min dag, så efter jag vart på besök och sedan kommit hem igen så fortsatte jag med min så kallade städning och för första gången i mitt liv har jag städa mitt rum på mindre en 2 veckor. Sen så serverades maten ute idag, ute i det fina vädret. Jag skulle kunna sitta kvar nu, men om jag skulle bli klar idag så var det bara att gå in. Och imorgon är det skola, den efterlängtade skolan. Jag har musikprov på torsdag och sen har jag ett hemkunskapsarbete som ska in imorgon, just det kom nu på att jag har nationella prov i engelska på fredag. Då jag också skulle till tandläkaren, men jag hoppas min kära mor kan ringa och ändra tid så jag kan komma dit innan skolan eller efter, det skulle vara riktigt bra faktiskt. Mer en så tror jag inte att jag har att säga för stunden så jag antar att vi ses when the war is over.


Taken

Vi har börjat sett en film på engelskan, nämligen Taken. Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva den, den är inte läskig, men den är bara otrolig hemsk. Vi har kommit lite drygt en timme in i filmen, och jag längtar redan tills nästa engelskatimme så jag ska få se hur den slutar. Men jag har ett problem, jag såg at den gick på tv ikväll, klockan 21.00 på 4, och jag har lite svårt att hålla mig ifrån att se den.




dagens pinsamhet

Jag, Julia och Oneen stog vid bilen ute på isen idag och väntade på vårt folk. Och bredvid oss satt det två killar i kanske 20-årsåldern och var en aning full. De började prata med oss, och efter ett väldigt ologiskt samtal så frågar de tillslut om vi kom från Junsele, jag var snabb att svara på frågan och sa nej. De fortsatte fråga vad vi kom ifrån och jag kände att jag fick lite panik och till slut var det enda jag kunde komma på Backe, så jag svarade att vi kom från Backe och då fick vi till svar, nej det gör ni då inte, för det gör vi! Hehe..  jag kan tala om att det var väldigt mycket pinsammare än vad det låter nu när jag skriver. 
Pinsamhet på hög nivå, för alla vi tre sprang och gömde oss bakom bilen och väntade nog allt där tills mor kom och räddade oss ur situationen.
Förresten så tänkte jag bara lägga in att bilder från dagen kommer senare, ciao!


sovande

Nu är jag hemma efter en hel dag utan fisk, lite trist faktiskt. Men det var väl i alla fall trevligt folk, och inte så fint väder (det spöregnade). Och jag är riktigt stolt över mig själv, jag klev upp 20 över 6! Det kanske märks på bilden, för ser ni vem som ligger och sover i bakgunden..? Haha
Nej, men det blev till och med pyramidbyggande, ja och nu ska jag duscha för jag anatar att jag stinker lite rök och sen får vi väl allt ta och se vad kvällen har att erbjuda.


förklarar läget

Internet har lagt av hemma, det kände helt enkelt inte för att samarbeta längre. Men som sagt så sitter jag för tillfället vid min fars dator, och drömmer mig bort. Drömmer mig bort till ett bättre liv, ett orimligt liv. Ett liv som är orimligt att leva, men jag vill.
Jag vill leva mitt liv, mitt liv som jag vill. Allt ska vara perfekt men som jag vill ha det kommer inget bli perfekt.
Allt i mitt liv har lagt av, men vem bryr sig. Allt fokus på skolan, jag måste ha bra betyg. Nej, jag känner ingen press alls!
Hos tandläkaren imorse gick det väl inte så vidare, det hade blivit sämre. Så nu har jag fått ett papper om hur man gör för att mjuka upp käkarna, och sen ska jag dit igen nästa fredag. Attans också, ska dit mitt under nationella provet såg jag nu. Men nu ska jag ner och se om det blir någon mat idag, hoppas det blir något gott och helt enkelt underbart!



En aning gammal bild som jag hittade här på pappas dator


mobilbloggar

Sitter hos tandläkaren nu, ska kolla mina käkar igen.. Och internet har lagt av hemma.. Dessutom funderar jag på att gå på gymmet efter skolan, sen hade jag väl inte så mycket mer att säga, vi syns när internet vill samarbeta igen!


RSS 2.0